Uitleg over de coating

Hydrofobe coating

Hydrofobe coating komt ook in de natuur voor. Bladeren van bomen en planten stoten water af waardoor druppels er vanaf stromen. Dit noemen we het afparelend-effect.

Deze eigenschap bootsen we na met de Proteam Hydro Coating op basis van siliciumdioxide. Oppervlakken die behandeld zijn met deze coating zijn dus sterk waterafstotend, minder gevoelig voor vervuiling en dus eenvoudig schoon te houden.

Door bepaalde functionele groepen in te bouwen in de siliciumdioxide is het mogelijk deze stof chemisch te laten binden met bepaalde specifieke oppervlakken. Onze coating is de eerste en enige die specifiek voor fietsen is ontwikkeld.

De coatingproducten op basis van siliciumdioxide zijn sterk hydrofoob . Dit waterafstotende effect zorgt er voor dat het contactoppervlak tussen vloeistoffen en het oppervlak een stuk kleiner is. Hierdoor parelen druppels gemakkelijk van het oppervlak af.

Siliciumdioxide

Siliciumdioxide is een belangrijk bestanddeel van glas, het is zeer hard, vrijwel onoplosbaar en bestand tegen veel chemicaliën. De ultradunne laag die met onze coatings wordt gevormd is extreem hydrofobisch, langhoudend en onzichtbaar. Coatings met SiO2worden ook wel “Liquid Glass”-coatings genoemd: het oppervlak wordt voorzien van een glaslaagje op nanoschaal.

“Elke dag fiets ik naar en van mijn werk op mijn Cube racefiets, het cosmetisch onderhoud heb ik niet veel tijd voor, daarom ben ik zeer blij met de coating van Proteam, mijn racer blijft veel langer schoon en is zeer gemakkelijk te wassen” Rene Bakkum, Castricum.


Wat zijn de voordelen van de nieuwe generatie Proteam hydrofobischelakcoatings ten opzichte van de bestaande waxen etc?:

  • Zeer duurzame oplossing, eenmaal correct aangebracht zal de coating voor jaren de lak en andere delen op de fiets beschermen.

  • Extreem water- en vuilafstotende hydrofobische eigenschappen. Vuil zal zich niet meer hechten.

  • Wassen en algemeen onderhoud wordt veel makkelijker.

  • Behoud veel langer de glans.

  • Matte lakken blijven veel langer een volle luxe uitstraling geven